Vanliga frågor (FAQ)

Nya nycklar


Jag vill beställa en ny nyckel, hur gör jag?

Det går bra att kontakta oss genom mail eller telefon. För att göra den nya nyckeln så behöver vi låna bilen och dina nuvarande nycklar, om det finns några, för att få nycklarna att fungera.


Kan ni skicka färdiga nycklar till mig?

Nej, för att programmera nyckeln så att den startar din bil så måste vi ha tillgång till bilen. Vi finns i Linköping, men åker regelbundet mellan Stockholm, Göteborg och Örebro.


Jag har tappat min sista nyckel, kan ni hjälpa mig?

Ja, vi kan göra nycklar till de flesta bilar även om du förlorat din sista. Vi behöver dock tillgång till bilen, alternativt databoxen för att kunna hjälpa dig. Kontakta oss för mer information.


Vilken är skillnaden på en originalnyckel och en universalnyckel?

Originalnyckeln köper vi från biltillverkaren, det är alltså samma nyckel som du får om du går till din märkesverkstad. Universalnyckeln ser normalt ej ut som din originalnyckel (även om det finns undantag). Dessa nycklar passar till många bilmodeller, genom att ha ett fåtal av dessa i lager så kan vi göra fjärrnycklar till flera hundra bilmodeller, därför blir dessa nycklar billigare. Kvalitetsmässigt är det ingen större skillnad mellan original och universal. Universalnycklnarna skall inte förväxlas med Kinakopior.


Kan jag göra nycklar hos er och låta mitt försäkringsbolag betala?

Ja, vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag. Alla bilförsäkringar täcker dock inte nyckelförlust, hör med ditt försäkringsbolag vad som gäller för dig.Reparation av nycklarHur skickar jag in min nyckel för reparation till er?

Du skickar din nyckel till adressen:

CarKey
Lantmannagatan 44
583 32 LINKÖPING

Skicka gärna nycklen i ett vadderat kuvert. Om du är rädd om nyckeln så kan du skicka den som rekommenderat brev genom Postnord, då tillkommer postens kostad på returen. I brevet lägger du en lapp men din returadress, telefonnummer, en kort felbeskrivning och ditt personnumer (för fakturans skull).

Hur betalar jag för reparationen?

Det kommer en faktura tillsammans med din lagade nyckel. Du kan betala denna med Bankgiro eller Swish.

Min nyckel är vattenskadad, kan ni laga den?

Nej, tyvärr inte. Vi kan laga trasiga blad, skal, utslitna knappar, de flesta startspärrsproblem, men tyvärr ej vattenskadade nycklar. Vi kan dock hjälpa dig med en ny nyckel.


Åter till startsidan

Kontaktuppgifter

Adress

CarKey
Lantmannagatan 44
583 32 Linköping
Endast postadress ej besök

Telefon

013 - 39 00 599